Vraag het aan Bollaert: Een bovengrondse watertank of regenton koppelen? Hoe doe je dat?

 

Een extra watertank plaatsen is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om extra regenwater op te vangen. Met een extra regenton heb je meer water ter beschikking voor de tuin of huishoudelijke taken. Zelf een extra bovengrondse watertank plaatsen is relatief gemakkelijk. Lees hier: Kan ik zelf een watertank plaatsen? Hoe doe je dat dan? Ook het koppelen van twee of meerdere regentonnen is iets wat je zelf kan doen.

Hier is een stap-voor-stap handleiding:

STAP 1

Plaatsing van de tanks

Zorg ervoor dat de tanks op een stevige, vlakke ondergrond staan. De tanks moeten dicht genoeg bij elkaar staan om ze gemakkelijk te kunnen koppelen. Voorzie wel een afstand van ongeveer 10 cm tussen de 2 tanks. De watertanks van Bollaert zijn gemaakt uit HDPE (high density polyethylene) en zetten een aantal cm uit wanneer ze gevuld worden met water. Daarom is het verstandig om een afstand van 10cm te laten tussen de tanks. Het “uitzetten” van de watertank heeft een zeer groot en duurzaam voordeel. Zo houd je jouw regenton vorstvrij.

regenton koppelen
STAP 2

De regenton koppelen

Gebruik een geschikte koppelingsset om meerdere bovengrondse watertanks met elkaar te verbinden. Eén zo’n koppelingsset bestaat uit:
  • 2 flenzen van 2″
  • 2 bochten van 90° van 2″ (diameter 63mm)
  • een dikwandige buis van 1 meter (diameter 63mm)
De set wordt bevestigd via de flensaansluitingen onderaan de tank. Klik hier voor de prijs & technische info over de koppelstukken voor een bovengrondse watertank 
watertank koppelen
STAP 3

Test de geplaatste koppeling

Zorg ervoor dat alle verbindingen goed vastzitten en waterdicht zijn. Gebruik indien nodig extra afdichtingsmiddelen zoals teflon of silicone om lekkages te voorkomen. Laat wat water door het systeem lopen om te testen of de verbindingen goed werken en of het water correct van de ene naar de andere tank stroomt.
regenton koppelen
STAP 4

Je kan nu extra regenwater opvangen en gebruiken.

Houd de tanks en leidingen proper om verstoppingen en ophoping van vuil in de tank en de leidingen te voorkomen. Beter voorkomen dan genezen? Wanneer je een extra tank plaatst, kan je misschien ook een regenwaterfilter of een bladscheider plaatsen aan de ingang van de gekoppelde tanks om vuil uit het instromende water te filteren.  Klik hier om een regenwaterfilter te bekijken. 
regenton koppelen 3 stuks

Bekijk hier onze handige installatievideo

 

Het aanbod van Bollaert

Bollaert heeft een groot aanbod koppelbare watertanks met toebehoren.

Bekijk hier ons complete gamma regentonnen!

Bekijk hier ons complete gamma regenwaterputten!

Vragen? We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81. Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.

0