7 veelgestelde vragen over een mobiele dieseltank

Ben je op zoek naar informatie over verplaatsbare dieseltanks? Bollaert heeft jarenlang ervaring met de verkoop van tanks, waaronder ook mobiele dieseltanks. Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen zoals Wat is een mobiele dieseltank en waarvoor wordt deze tank gebruikt?…

Lees meer


Wat is een mobiele dieseltank en waarvoor wordt deze tank gebruikt?

Een mobiele werftank is een verplaatsbare tank die speciaal is ontworpen om diesel of stookolie (mazout) op bouwplaatsen of andere locaties op te slaan. Deze tanks zijn ontworpen om in de eerste plaats brandstof te leveren aan bouwmachines, generatoren, voertuigen en andere apparatuur op werven, bouwplaatsen of afgelegen plaatsen. Ze zorgen ervoor dat machines van brandstof worden voorzien, als er geen toegang is tot een vast brandstofstation. Mobiele werftanks kunnen ook ingezet worden voor het transport en de opslag van andere vloeibare stoffen. In die gevallen is het altijd belangrijk om de specifieke veiligheidsvoorschriften en regelgeving na te leven.


Kan je ook andere stoffen dan diesel of mazout transporteren in een werftank?

Ja, naast mazout kunnen mobiele werftanks ook worden gebruikt voor het transporteren en opslaan van andere vloeibare stoffen. Hieronder enkele voorbeelden van andere stoffen die in mobiele werftanks kunnen worden opgeslagen en vervoerd.

Zie ons complete gamma aan praktische mobiele mazouttanks!


Uit welk materiaal is een mobiele werftank vervaardigd? Welke keuze maken kunststof of metaal? Wat zijn de voor- en nadelen?

Mobiele werftanks kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, waarvan kunststof (polyethyleen) en metaal de twee meest voorkomende opties zijn. De werftanks van Bollaert zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, ongeacht het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. De keuze tussen kunststof en metaal hangt af van factoren zoals het type vloeistof dat wordt vervoerd, de omgevingsomstandigheden en het gewenste gebruik. Kunststoffen (Polyethyleen) mobiele tanks zijn:

  • Duurzaam: kunststof werftanks zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en roest. Hierdoor vergen ze minder onderhoud.
  • Licht en makkelijker manoeuvreerbaar: Kunststof werftanks zijn over het algemeen lichter dan metalen tanks, wat het transport en de plaatsing aanzienlijk vergemakkelijkt. Vaak gebeurt het dat men zo’n mobiele tank in een bestelwagen vervoert.

Metalen (Staal) werftanks zijn:

  • Sterk: metalen mobiele brandstoftanks zijn robuust en zijn beter bestand tegen zware omstandigheden dan een kunststof tank.
  • Temperatuurbestendig: metalen tanks zijn beter bestand tegen extreme temperaturen.
  • Geschikt voor grotere volumes: wanneer men een grotere dieseltank nodig heeft, kiest men vaak de metalen versie.

Hier een aantal voorbeelden van mobiele werftanks:  

Enkele voorbeelden van mobiele werftanks uit ons gamma:

Mobiele dieseltank regelgeving: zijn er regels, wetten of voorschriften voor het gebruik van deze mobiele tanks?

De opslag en het transport van stoffen aan de hand van een mobiele mazouttank of werftank zijn onderworpen aan specifieke veiligheidsvoorschriften en regelgeving. Deze regels hebben betrekking op veiligheid, opslag, transport en het verminderen van milieurisico’s. Zorg ervoor dat je hier bekend mee bent voordat je een mobiele werftank gebruikt.


Zijn de ADR-regels voor mij van toepassing?

In bepaalde gevallen ben je vrijgesteld van de ADR-voorschriften bij het transport van werftanks gevuld met diesel of mazout. Diesel (dieselolie) en mazout (stookolie) vallen onder vervoerscategorie 3. De limietwaarde (= de maximale toegestane hoeveelheid om te transporteren) van vervoerscategorie 3 is 1000 liter. Je mag dus maximum 1000 liter transporteren. Bijkomende voorwaarde is dat deze 1000 liter vervoerd moeten worden in eenheden (bv. werftanks) van maximum 450 liter. In dit geval ben je vrijgesteld van de ADR-voorschriften.


Hoe kan je een mobiele dieseltank verplaatsen?

Mobiele werftanks zijn ontworpen om verplaatsbaar te zijn en kunnen worden verplaatst met behulp van hijskranen, vorkheftrucks of andere geschikte apparatuur. Dit maakt het gemakkelijk om de brandstoftank naar verschillende locaties te verplaatsen afhankelijk van waar brandstof nodig is. De werftanks van Bollaert zijn voorzien van hijsogen en uitsparingen zodat je ze eenvoudig kan verplaatsen.


Hoe moet je een mobiele werftank onderhouden?

Het onderhoud van een mobiele dieseltank zorgt ervoor dat deze veilig en efficiënt blijft functioneren en dat je de werftank langdurig kan gebruiken. Onderhoud omvat regelmatig nazicht op lekkages, roest en andere schade. Controleer ook de aansluitingen, kleppen en slangen. Zorg ervoor dat de binnen- en buitenkant van de werftank schoon wordt gehouden opdat er geen vuil, stof, en andere verontreinigingen in de brandstof of vloeistof terechtkomen.

 

0