Werfwater mag niet langer zomaar geloosd worden

Wist u dat er voor het lozen van werfwater ook een regelgeving is opgesteld? Onderneem de juiste stappen en geef uw bedrijf ondertussen een positief imago mee.

Lees meer

Bemalingswater mag niet langer zomaar geloosd worden

Wat is bemalingswater?

Bemalingswater, ook wel werfwater genoemd, is het water die op bouwwerven uit de grond onttrokken wordt om de grondwaterspiegel kunstmatig te verlagen. Neem bijvoorbeeld de aanleg van een kelder of een ondergrondse parking. Deze bouwprojecten worden vaak gestart op een aantal meter onder de grond, op dieptes waar zich flink wat grondwater bevindt. In tijden van waterschaarste is het natuurlijk jammer dat het opgepompte water zomaar in de riool in verdwijnt. Om het opgepompte water zo efficiënt mogelijk te recupereren is het sinds enige tijd verplicht om het werfwater gratis aan te bieden aan de omwonenden.

Een bovengrondse watertank (ook wel regenwatertank genoemd) met een capaciteit van 2.000 tot 15.000 liter is de ideale oplossing om bemalingswater op te slaan en aan te bieden op je werf.


Bemalingswater opvangen

Op veel werven is tijdelijke bemaling (het tijdelijk wegpompen van grondwater) noodzakelijk. Om het opgepompte water zo efficiënt mogelijk te recupereren is het sinds enige tijd verplicht om het werfwater gratis aan te bieden aan de omwonenden.

Een bovengrondse regenwatertank met een capaciteit van 10.000 of 15.000 liter is de ideale oplossing om in functie van je werf een kleine, middelgrote of grote watertank nodig hebt om het bemalingswater op te slaan.


Bemalingswater aanbieden

Ben je een aannemer, en heb je een werf waar je verplicht wordt om het opgepompte grondwater aan te bieden tijdens de werken? Overweeg dan de aankoop van een bovengrondse ronde regenwatertank of bovengrondse rechthoekige regenwatertank . Een watertank is immers de ideale oplossing om werfwater aan te bieden.

Bij frequent gebruik raden wij aan om de watertank uit te breiden met een kwalitatieve dienstkraan (al dan niet vorstvrij). Hiervoor beschikken we over een perfect aansluitende flens om de kraan lekvrij vast te maken op de watertank.

 

Ontdek hieronder een aantal verschillende bovengrondse watertanks die je kan afhalen of laten leveren in gans België. Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op het nummer 09 369 13 81 of via email sales@bollaert.email


Hoe zit het met kwetsbare accessoires zoals de kraan, de slang en de waterpomp?

Wil je je geen zorgen maken over je kraan in de winter? Bollaert biedt vorstbestendige kranen aan die niet barsten als het vriest!


Oplossingen om werfwater op te vangen en ter beschikking te stellen

 


Gebruik je bovengrondse watertank om je bedrijf in de kijker te plaatsen

Extra visibiliteit creëren, reclame maken voor je zaak? Maak gebruik van de wanden van de watertank om een extra werfbord aan te brengen. Misschien kan je een goedkoop paneeltje aanbrengen om je bedrijf extra in de kijker te zetten.


Bronnen

0