Vraag het aan Bollaert: Kan ik zelf een bovengrondse regenwatertank plaatsen? Hoe doe je dat dan?

Een bovengrondse regenwatertank plaatsen is relatief gemakkelijk. Zorg ervoor dat je je aan alle lokale voorschriften en veiligheidsrichtlijnen houdt bij het uitvoeren van deze installatie. Tanks zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. De kunststof tanks van Bollaert zijn licht en hierdoor gemakkelijk zelf te plaatsen.

Lees meer

Hier zijn de 5 basisstappen om zelf een bovengrondse regenwatertank te plaatsen:

STAP 1: Een geschikte locatie voor jouw bovengrondse regenwatertank

Kies een goede plaats voor jouw bovengrondse regenwatertank, ergens waar het regenwater van daken of andere oppervlakken gemakkelijk naartoe kan geleid worden.

regenwatertank plaatsen

STAP 2: Zorg voor een stabiele bodem

Zorg voor een vlakke en stevige fundering voor de regenwatertank. Dit kan een betonnen ondergrond of een gestabiliseerd zandbed zijn, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de tank.

Plaatsen regenton ondergrond

STAP 3: Installeer de regenwatertank op zijn plaats

Plaats de regenwatertank zorgvuldig op de fundering. Zorg ervoor dat de tank waterpas staat om te voorkomen dat deze scheef zou komen te staan of zou omvallen.

regenton aansluiten

STAP 4: Jouw regenton aansluiten

Sluit de regenwaterafvoer van uw dakgoot aan op de inlaat van de regenwatertank. Dit kan een regenwaterfilter of een bladscheider bevatten om bladeren en ander vuil uit het opgevangen water te verwijderen. Sluit de overloopbuis of -slang van de tank aan om overtollig water af te voeren. Wist je dat er een regenwaterfilter bestaat die je eveneens als overloop kunt gebruiken? Bekijk zeker even deze regenwaterfilter met overloop . aansluiten regenton

STAP 5: Installeer de uitlaat met kraantje en eventueel een pomp

Plaats een kraantje op uw tank of verbind de uitlaat van de tank met een leiding voor het gebruik van het opgeslagen regenwater. Klik hier voor verdere informatie over de installatie van een kraan op de regenwatertank. Als je van plan bent om het opgevangen regenwater te gebruiken voor het spoelen van het toilet, het wassen van kledij of het besproeien van de tuin, dan is het interessant om een waterpomp te installeren.

Zie hieronder een pomp die geschikt is voor het besproeien van de tuin of gewoon een gebruiksklare watertank met pomp.


Extra informatie of advies nodig?

Bollaert heeft een breed assortiment bovengrondse regenwatertanks met toebehoren. 

Bekijk hier ons complete gamma bovengrondse regenwatertanks!

Heb je vragen of wil je advies over regenwatertanks, aarzel niet ons te contacteren. Wij helpen je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81 . Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.

0