Beperkte diepte beschikbaar? Of moet de regenwaterput door je voordeur? Een platte regenwaterput is de oplossing.

De platte regenwaterput is een slimme keuze voor wie om de een of andere reden geen diepe graafwerkzaamheden kan of wil uitvoeren. Voor eenvoudig gebruik, zoals tuinbewatering, autowassen of het doorspoelen van toiletten, is het volume van een ondiepe regenwaterput ruim voldoende. Heb je een grotere platte regenwaterput nodig? Geen probleem.  Bekijk hier de 10.000L platte regenwaterput.

Situaties waarin een platte regenwaterput een goede oplossing kan zijn

We zetten hier een aantal situaties op een rijtje waarin het interessant kan zijn om te kiezen voor een ultraplatte of platte regenwaterput:

1

Beperkte ruimte

Vanwege hun lage hoogte kunnen platte regenwaterputten worden geïnstalleerd op plaatsen met ruimtelijke beperkingen. Ideaal dus voor kleinere tuinen of binnenplaatsen waar je niet zomaar een diepe put kan graven.

  platte regenwaterput
2

Smalle doorgang

Ook op plaatsen met moeilijke toegankelijkheid kan een platte regenwaterput een oplossing bieden. Als de regenwatertank bijvoorbeeld door een standaard deuropening moet, is het handig dat deze zo smal of zo compact mogelijk is.

  platte regenwaterput              
3

Hoogstaand grondwater

Voor wie woont in een overstromingsgevoelig gebied is een platte regenwaterput aangeraden. Hiermee verklein je het risico aanzienlijk dat jouw regenwaterput gaat bewegen of drijven bij stijgend grondwater.

  regenwatertank plaatsen              
4

Kosten beperken

Een platte regenwaterput kan je gemakkelijk zelf met twee personen verplaatsen en plaatsen. Er is in principe geen kraan nodig om dit type regenwaterput te plaatsen. Je kunt de ondiepe put zelfs graven met een schop. Hierdoor is een platte regenwaterput goedkoper om te plaatsen dan een ronde en veel hogere regenwaterput.

  platte regenwaterput              
5

Veiligheid

Je wil een regenwateropvangsysteem, maar de bodemgesteldheid is niet gunstig voor diepe graafwerken, bijvoorbeeld vanwege ondergrondse obstakels, instortingsgevaar of moeilijke graafomstandigheden, bvb. dicht bij een scheidingsmuur met je buurman of -vrouw. Je wil natuurlijk dat de scheidingsmuur blijft rechtstaan tijdens jouw graafwerken. In zo’n geval kan het graven van een ondiepe put voor een platte regenwaterput praktischer en veiliger zijn.

  platte regenwaterput
6

Snelle installatie

Platte regenwaterputten zijn over het algemeen gemakkelijker en sneller te installeren vanwege hun lage hoogte en rechthoekig ontwerp. Je moet geen diepe put graven. Het graven van een ondiepe put voor een platte regenwaterput is gemakkelijker en sneller dan het graven van een diepe put. Dit kan handig zijn als er tijdsdruk is om een regenwaterput te plaatsen.

  platte regenwaterput              
7

Gemakkelijke controle en onderhoud

De inspectie en reiniging van een platte regenwaterput is eenvoudig. Je stapt gewoon in en uit de regenwaterput. Hoe jouw regenwaterput zelf reinigen in 8 eenvoudige stappen? Dat lees je hier.

  platte regenwaterput              

Bekijk hier ons aanbod platte regenwaterputten

De platte regenwaterput combineert de voordelen van een compact ontwerp met eenvoudige installatie en is de oplossing bij beperkte ruimte of hoogstaand grondwater. Bollaert raadt aan om een voldoende grote watertank te voorzien voor het overbruggen van droge periodes. Bij de categorie platte regenputten kan je kiezen uit volgende volumes:


Bollaert kan je helpen bij het denk- en aankoopproces. We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81. Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.

Bekijk hier ons complete gamma regenwaterputten!

0