Vraag het aan Bollaert: Zelf een kraan plaatsen op mijn regenwatertank? Hoe doe je dat?

Bij Bollaert krijgen we regelmatig de vraag van klanten hoe ze zelf een kraan kunnen plaatsen op hun regenwatertank. Door dit zelf te doen, kan je kosten besparen en daarenboven heb je meer controle over waar de kraan komt. Mensen die handig zijn en wat gereedschap in huis hebben, kunnen de klus zelf klaren.

Lees meer

Hoe een kraan installeren op je watertank?

Mogelijkheid 1: Kant en klare oplossing
De groene regenwatertanks van Bollaert beschikken over een robuuste waterdichte flensaansluiting waarop je met 4 vijzen een vorstbestendige kraan kan monteren. In dit geval hoef je dus zelf geen gat te boren. Gewoon de flens met 4 boutjes vastschroeven en klaar. Makkelijke montage en steeds waterdicht.  Bekijk zeker onze handige installatie video !
Mogelijkheid 2: Oplossing op maat in 3 eenvoudige stappen
Op de andere watertanks van Bollaert kan je in 3 eenvoudige stappen een kraan installeren op de plaats die je zelf het meest geschikt vindt:
  1. Maak een gat in je regenwatertank  Kies de locatie op de regenwaterton waar je de kraan wilt installeren, ideaal is net boven de bodem. Zorg ervoor dat het een vlakke plaats is zodat je de aansluiting gemakkelijk waterdicht kan maken. Boor een gat in de tank met een diameter die overeenkomt met de grootte van de kraanflens.
  2. Plaats de kraan Plaats de kraanflens door het gat in de ton. Bevestig de moer en de kraan zodat beide stevig vastzitten. Indien nodig kan je teflon gebruiken of de kraan extra afkitten met siliconen om zeker te zijn van een waterdichte aansluiting.
  3. Test de werking van de kraan Vul de regenwaterton met water en draai de kraan open om te controleren of alles goed functioneert en er geen lekken zijn. Als er lekken optreden, draai dan de moer strakker aan of breng meer teflon of siliconen aan.
Bekijk zeker onze handige installatie video !

Vragen of meer informatie nodig?

Vragen of hulp nodig bij het kiezen van een kraan voor jouw regenwaterton? Contacteer ons op het nummer 09 369 13 81 of stuur je vraag door naar sales@bollaert.email . We helpen je graag verder.
0