Welk type tank kiezen? Een ondergrondse regenwaterput of een bovengrondse regenwatertank?

Zowel bovengrondse als ondergrondse regenwatertanks verminderen de afhankelijkheid van leidingwater en bieden aanzienlijke milieuvoordelen. De keuze tussen een ondergrondse regenwaterput of een bovengrondse regenwatertank hangt af van jouw budget, wat je mooi vindt en de beschikbare ruimte. We zetten hier de voordelen per type tank op een rijtje: 

Bovengrondse regenwatertank

Ondergrondse regenwaterput

bovengrondse regenwatertank van 10.000L tot 15.000L
Een opslagsysteem voor regenwater afkomstig van daken en andere oppervlakken. Deze tanks worden boven de grond geplaatst.
  • Makkelijkere en goedkopere plaatsing Wil je graag regenwater opvangen, maar geen graafwerken uitvoeren, dan biedt een bovengrondse tank een perfecte oplossing. De kosten voor de plaatsing van een bovengrondse regenwatertank zijn vaak lager dan die van een ondergrondse regenwaterput, omdat de installatie eenvoudiger is. Ook op moeilijk toegankelijke plaatsen, kan je gemakkelijk een bovengrondse regenwatertank plaatsen. Ze zijn beschikbaar in alle mogelijke vormen en maten. Bovendien kan een handige Harry of Henriette dit zeker zelf.
  • Makkelijk toegankelijk voor onderhoud Ze zijn toegankelijk voor onderhoud en inspecties, en hun waterpeil is eenvoudig te controleren.
  • Het oog wil ook wat Bovengrondse tanks zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waardoor ze aan te passen zijn aan de esthetische voorkeuren of specifieke behoeften van een huishouden of gebouw.
ondergrondse regenwaterput ultraplat 1500 liter
Een ondergrondse regenwatertank om regenwater op te vangen en op te slaan. Deze tanks worden ingegraven en onder het grondoppervlak geïnstalleerd.
  • Ruimtebesparend Een regenwaterput neemt geen bovengrondse ruimte in beslag. Dit is handig wanneer je bovengronds weinig ruimte beschikbaar hebt.
  • Kwaliteit van het opgeslagen water Regenwaterputten beschermen opgevangen regenwater tegen zonlicht, warmte en vrieskou. Hierdoor blijft de waterkwaliteit beter behouden. De temperatuur onder de grond blijft ook constant. In de zomer is het water koel. In de winter zal het water in de regenwaterput niet bevriezen.
  • Duurzaam Doordat deze tanks onder de grond zijn geïnstalleerd, worden ze niet blootgesteld aan het weer zoals zon, regen, wind, of vrieskou. Hierdoor gaat een ondergrondse regenwaterput langer mee dan een bovengrondse regenwatertank.
  • Opgeruimd staat netjes Wie graag een opgeruimde buitenomgeving heeft, zal vast een ondergrondse regenwaterput verkiezen. Deze staat immers niet in het zicht. Zo behoud je een mooi en open zicht op de tuin, de oprit of het bedrijfsterrein.

Overweeg je een regenwatertank te plaatsen? 

Bollaert heeft een uitgebreid gamma watertanks en toebehoren op voorraad. De kunststof tanks van Bollaert zijn licht en hierdoor gemakkelijk zelf te plaatsen. Wil je advies?

We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81. Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.
Bekijk hier ons complete gamma bovengrondse regenwatertanks!

Bekijk hier ons complete gamma ondergrondse regenwaterputten!

0