Gratis levering tanks. Je bestelling afhalen? Dat kan op afspraak van maandag tot vrijdag. Vragen? Mail ons via sales@bollaert.email of bel ons op 09 369 13 81

Ondergrondse rechthoekige sterfput in kunststof van 2000 liter

917,18 € 758,00 €
Op voorraad
SKU
sep-sterfput-rechthoekig-02000l

Vragen? Vrijblijvend professioneel advies nodig? Contacteer ons!

sales@bollaert.info

09 369 13 81 - Op weekdagen van 08:00 tot 18:00

Een sterfput is een septische put met infiltratieopeningen. Deze put laat u toe om afvalwater geleidelijk in de ondergrond te verspreiden. Op deze manier wordt vervuiling van grondwater (en daardoor ook het rivier- en drinkwater) tegengegaan.

Levering = Gratis in heel België!

Meer informatie

Meer informatie
Lengte 2,020 m
Breedte 0,880 m
Hoogte 1,650 m
Gewicht 80 kg
Capaciteit (liter) 2000
Vorm grondvlak rechthoekig

Gegevens

Functie

Een sterfput is in wezen niets anders dan een septische tank met gaten. Een sterfput laat u toe om afvalwater geleidelijk in de ondergrond te verspreiden. Op deze manier wordt vervuiling van grondwater (en daardoor ook het rivier- en drinkwater) tegengegaan.

Bij Bollaert bieden we al onze septische putten ook aan als sterfput.


Principe

De sterfput is een verlengde van uw septische tank, wanneer deze niet naar de riolering kan. Nadat de septische tank de afvalproducten opgevangen heeft, loopt het afvalwater hiervan over in de sterfput.

Met andere woorden: het is nuttig (en vaak wettelijk verplicht) om én een klassieke septische put én een sterfput te plaatsen.

het principe van een septische put en een sterfput

 • Als u enkel een sterfput plaatst, zal het bezinksel ervoor zorgen dat de gaatjes snel dichtslibben - waardoor de werking van de put wordt teniet gedaan én u het risico loopt op verstoppingen in uw woning.
 • Wanneer u echter eerst een septische put plaatst en de overloop ervan aansluit op een aparte sterfput, dan komt in uw sterfput quasi geen bezinksel meer terecht.

Meer info over septische putten en prijzen op www.tankkopen.be/septische-putten.html


Kan ik zelf een sterfput plaatsen?

Plaatsing van de sterfput kan door de meeste mensen zelf gedaan worden.

Voorzie grind (=gravier) met rondom een worteldoek. De put zelf dient ook te worden opgevuld met gravier om verzakkingen tegen te gaan.

De overloop van de sterfput kan u - indien van toepassing - aansluiten op een nabijgelegen beek.

installatie van een sterfput


Wanneer plaatst u een sterfput?

Een sterfput wordt geplaatst wanneer u - permanent of tijdelijk - niet kunt aansluiten op de riolering.

 • Sommige regio's in België zijn voorlopig (= collectief te optimaliseren buitengebied) niet aangesloten op riolering met een aansluiting op een afvalwaterzuiveringsinstallatie.
 • Sommige regio's in België zullen nooit (= individueel gebied) worden aangesloten op riolering met een aansluiting op een afvalwaterzuiveringsinstallatie.
 • Ook wanneer u nog in afwachting bent van rioleringen in uw straat, is een sterfput een praktische oplossing.

Informeer u goed bij de lokale overheden om te weten als u een sterfput (en bij uitbreiding een septische put) kunt/mag/moet plaatsen.


Wat zegt de wet?

Het verwerken van uw afvalwater is gebonden aan regelgeving. De volgende link geeft het zoneringsplan weer van gans Vlaanderen: zoneringsplan .

centraal gebied (Centraal gebied) met reeds bestaande aansluiting op een zuiveringsstation
collectief geoptimaliseerd buitengebied (Collectief geoptimaliseerd buitengebied) met recente aansluiting op een zuiveringsstation
collectief te optimaliseren buitengebied (Collectief te optimaliseren buitengebied) dit is de zone waar de aansluiting nog zal worden gerealiseerd
individueel te optimaliseren buitengebied (Individueel te optimaliseren buitengebied) zone waar het afvalwater individueel zal moeten gezuiverd worden dmv een IBA (= Individuele Behandelinsinstallatie voor Afvalwater).

Plaatsing van een septische put

Als uw woning zich in een rode/groene cluster bevindt moet men theoretisch gezien voorzien zijn van een septische put en is het plaatsen van septische putten verplicht.

Plaatsing van een sterfput

U woont in een collectief of individueel te optimaliseren buitengebied? Dat betekent dat uw woning voorlopig (bij collectief gebied) of nooit (bij individueel gebied) aansluit op riolering met een aansluiting op een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Een sterfput kan u helpen om het afvalwater indirect in de bodem te lozen.


Bollaert raadt u aan ALTIJD de gemeente te contacteren aangezien in sommige gemeentes uw installatie uit vast bepaalde onderdelen moet/mag bestaan:

 • een septische put (= verkrijgbaar bij Bollaert)
 • een sterfput (= verkrijgbaar bij Bollaert)
 • een vetafscheider
 • een IBA = Individuele Behandelingsinstallatie voor Afvalwater
 • ...

Toebehoren

 • regelbaar verhoog
 • Regelbaar verhoog

  U kunt de hoogte waarop het mangat/deksel zich bevindt aanpassen aan uw inbouwdiepte. Hiervoor bieden we een optioneel regelbaar verhoog aan.

  Zie hiervoor onderstaande gerelateerde producten.


*Disclaimer : De afsluitdoppen voor de in- en overloop worden niet meegeleverd met de tank!

© 2021 Bollaert bv | Mazouttanks - Regenwaterputten - Septische putten - Tanks voor AdBlue®
Koningin Astridlaan 63, BE 9230 Wetteren - sales@bollaert.email - Tel. 09 369 13 81 - Fax. 09 324 04 84
BTW BE 0730 881 637