Mooi meegenomen: premie voor regenwaterput

Gratis levering tanks. Je bestelling afhalen? Dat kan op afspraak van maandag tot vrijdag. Vragen? Mail ons via sales@bollaert.email of bel ons op 09 369 13 81

Met subsidies wil Vlaanderen inwoners aanmoedigen om milieuvriendelijker te worden

Wist je dat er in Vlaanderen premies beschikbaar zijn voor de aankoop en installatie van een regenwaterput? Hiermee wil de overheid ons bewuster laten omgaan met water en het gebruik van leidingwater verminderen. Met behulp van een regenwatertank, regenwaterput of watersilo kan iedereen regenwater verzamelen en hergebruiken. Het regenwater kan je inzetten voor het besproeien van planten en gras, het doorspoelen van toiletten, het wassen van auto's en zelfs het wassen van kledij. Regenwatertanks en regenwaterputten bestaan in uiteenlopende vormen, kleuren en maten, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties.

premie voor regenwaterput

 

Kom jij in aanmerking voor een premie?

Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet de installatie soms voldoen aan voorwaarden bepaald door de gemeente of is er een bouwvergunning nodig. De regelgeving kan variëren van gemeente tot gemeente. Ook de hoogte van de premie varieert afhankelijk van de gemeente. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met de milieudienst of de technische dienst van jouw gemeente.

Gent geeft subsidies tot €2000 voor een regenwaterinstallatie

Gent staat bekend om haar voortrekkersrol in de bestrijding van de klimaatverandering. Met een uitgebreide reeks subsidies wil Gent inwoners en bedrijven aanmoedigen om milieuvriendelijker te worden. Het hergebruik van regenwater is hierdoor nog interessanter. Wie een nieuwe regenwaterput of -tank plaatst, kan tot €2000 subsidie ontvangen. Voor een verbetering van een bestaande installatie, kan je tot €1500 premie krijgen. De subsidie is voor alle Gentenaars, bedrijven, scholen, sociale huisvestingsmaatschappijen en verenigingen, zowel eigenaars als niet-eigenaars. Je kan de subsidie aanvragen tot en met 15 november 2025.

Meer detail over de voorwaarden, kan je hier lezen.

Antwerpen en de Klimaatpremie

Ook inwoners van de stad Antwerpen krijgen een steuntje in de rug. Wie een regenwatertank of regenwaterput plaatst om het water te gaan hergebruiken om bijvoorbeeld toiletten door te spoelen, de was te doen en schoon te maken, komt in aanmerking voor de Klimaatpremie. Je moet wel eerst jouw plannen bespreken met een medewerker van de stad Antwerpen. Hij/zij zal jou dan advies geven, jouw Klimaatpremie berekenen en je op weg helpen om de premieaanvraag in te dienen.

Het gedetailleerde reglement vind je hier.

Premie voor regenwaterput in jouw gemeente: enkele nuttige websites

Heb je nog geen regenwaterput of denk je erover om een extra watertank te plaatsen?

Bollaert heeft een ruim aanbod ondergrondse regenwaterputten, bovengrondse regenwatertanks en toebehoren zoals regenwaterfilters, pompen en leidingen. Bij Bollaert kan je online een bestelling plaatsen en binnen de 48 uur jouw bestelling komen ophalen. We leveren ook in België, Nederland en Frankrijk. Bekijk hieronder verschillende types regenwaterputten en regenwatertanks.

 1. Ondergrondse regenwaterput in kunststof - NAUTILUS - 10000 liter
  Ondergrondse regenwaterput in kunststof - NAUTILUS - 10000 liter
  Speciale prijs 3.627,58 € 2.998,00 € Normale prijs 4.423,88 €
 2. Ultraplatte kunststof regenwaterput - 1500 liter
  Ultraplatte kunststof regenwaterput - 1500 liter
  Speciale prijs 965,58 € 798,00 € Normale prijs 1.177,54 €
 3. Bovengrondse Rechthoekige Watertank - Koppelbaar - 3000 liter
  Bovengrondse Rechthoekige Watertank - Koppelbaar - 3000 liter

  Van 1.271,71 € 1.051,00 € Normale prijs 1.589,94 €

  Aan 7.412,53 € 6.126,06 € Normale prijs 9.146,75 €

Heb je vragen of wil je advies over regenwatertanks, aarzel niet ons te contacteren. Wij helpen je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81. Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.

Zie ons complete gamma ondergrondse regenwaterputten!

Zie ons complete gamma bovengrondse regenwatertanks!

© 2021 Bollaert bv | Mazouttanks - Regenwaterputten - Septische putten - Tanks voor AdBlue®
Koningin Astridlaan 63, BE 9230 Wetteren - sales@bollaert.email - Tel. 09 369 13 81 - Fax. 09 324 04 84
BTW BE 0730 881 637